Tatu gör comeback!

13 Sep

På den här bloggen ska det ju förstås bjudas på lite exklusiva nyheter som svensk media kan missa. Därför rullar vi igång hösten med just en sådan. Nu ska det ju i ärlighetens namn sägas att jag inte är någon manisk konsument av svensk media längre, så jag kan ha fel i att ha detta verkligen inte tagits upp någonstans, men jag tvivlar. Hursomhelst, när man frågar svenskar om vilka ryska musiker eller band de känner till brukar det vara ganska knapert. Det popband som t.ex. 80-talister kan ha en tendens att känna till är i alla fall den kontroversiella popduon Tatu.

Tatu kommer att göra åtminstone tillfällig comeback i och med konsert i Kiev den 27 september. Själv kommer jag inte att kunna gå på detta, men hugade fans (hur många kan det finnas kvar i Sverige?) rekommenderas att flyga ner då det än så länge är oklart om det blir en bestående comeback. Det lär klarna i intervjuer dagarna före konserten.


Tjejerna själva säger iaf att det är en exklusiv konsert:


Tatu har alltid gjort kontroversiella saker, själv minns jag nog bäst debatten efter deras album som på ryska hette “Handikappade människor” som upprörde handikapporgansiationer i Ryssland riktigt rejält och bjöd på en smått absurd talkshow 2006 när handikappade mötte Tatu i det populära TV-programmet “Pust govorjat” – dvs ubgefär “Låt dem tala om det”. Finns på Youtube, dock utan text:Till sist en klassisk Tatu-låt som nog är rätt okänd i Sverige:


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: