Välkommen till min blogg!

15 Feb

Hej och välkmomna till min nya blogg!

Idén om att starta en blogg har funnits ett tag och har framförallt funnits sedan min dåvarande kollega Stanislav föreslog att jag absolut borde göra det 2008. Jag arbetade då i Ryssland och då Sydossetienkriget bröt ut blev det ganska tydligt att svensk media hade en skev bild av skeendet. Rysk media sa en sak, svensk, amerikansk och brittisk media något helt annat. Neutralast verkade för mig tysk media vara. Vad som är sant och inte sant om Sydossetienkriget kan jag fortfarande inte säga med total säkerhet men klart var redan då att svenskarna fick en något felaktig bild av det hela. Stanislav tyckte därför att jag som kunde följa både svensk och rysk media skulle starta en blogg för att upplysa svenskarna om hur saker och ting verkligen ligger till. Det är ett ganska ambitiöst bloggande som skulle krävas för att åstadkomma något sådant och det är inte riktigt tanken med den här bloggen.

Vad bloggen ska handla om är än så länge inte helt bestämt. Grundtanken är väl dock att jag på den här bloggen ska kunna skriva om sådant jag ser och upplever vid sidan av mitt jobb och då framförallt när jag är på jobbresa utrikes. När jag tidigare bodde utomlands skrev jag en resdagbok på internet. Det här är tänkt som en slags uppgraderad efterföljare till den, men jag kommer även att göra utvikningar och skriva allt möjligt som faller mig in. Då jag är intresserad av samhälle, politik, Östeuropa i allmänhet och Ryssland i synnerhet kommer det att bli en del om det. Ibland kommer jag att dra fram händelser, platser eller som jag kanske inte nyligen

Med risk bloggläsarens välmående har jag även som ambition att lägga upp minst en musikvideo per månad som jag med min något bisarra smak funnit bra och därför vill dela med mig av.

Varför bloggen heter just Storsvitjod återkommer jag till framöver.

Den här bloggen drivs till stor del av rent egoistiska skäl då jag vill ha minnen av bland annat mina resor samlade. Utan någon som helst respons från eventuella läsare lär den dock självdö, så om du som läser tycker att något var läsvärt eller bara har något att kommentera så är du hjärtligt välkommen att göra det!

Om vi skulle ha skilda åsikter om något så ser jag gärna att du skriver och argumenterar för din sak. Till skillnad från en del är jag alltid beredd att ompröva ett ställningstagande om jag möter tillräckligt starka argument för att göra så.

Kort sagt, välkommen till Storsvitjod!

 

 

Advertisements

One Response to “Välkommen till min blogg!”

  1. Mr WordPress February 15, 2011 at 9:15 pm #

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: